KURS INSTRUKTORA DOGOTERAPII/KYNOTERAPII

Zaświadczenia wystawiane na drukach MEN

okazja uzyskania certyfikatu PSA TERAPEUTY gratis !!!

Fundacja Dogoterapeutyczna „Husky team” oraz Centrum Szkoleń Instruktorskich "Green Way"  zapraszają na Kurs Intruktora Dogoterapii/Kynoterapii.
Kurs obejmuje 56 godzin, w tym 40  godzin wykładów i warsztatów z zakresu szkolenia psów, dogoterapii, kynologii  oraz 16 godzin praktyki w ośrodkach dla osób z niepełnosprawnością.

Dogoterapia/Kynoterapia to jedna z metod wspomagająca długotrwałe procesy rehabilitacji.  Polega na wieloprofilowym wspomaganiu leczenia poprzez kontakt z udziałem wyszkolonego psa. Stanowi uzupełnienie całości oddziaływań terapeutycznych w usprawnianiu dzieci i dorosłych. Głównym celem jest niesienie pomocy osobom niepełnosprawnym fizycznie, umysłowo i nieprzystosowanym społecznie. Jednak stosowanie tej metody wymaga szerokiej wiedzy i praktyki jaką można nabyć biorąc udział w Naszym szkoleniu.

Kurs przeznaczony jest dla:

• osób, pragnących poznać metodę dogoterapii
  • terapeutów, pedagogów, psychologów, asystentów osób niepełnosprawnych, studentów itd. chcących wykorzystywać metodę dogoterapii w swojej obecnej lub przyszłej pracy
  • właścicieli psów, którzy chcieliby nauczyć swe psy pomagać ludziom chorym, niepełnosprawnym lub depresyjnym
  • właścicieli młodych i chętnych do nauki psów

Więcej informacji znajdziesz TUTAJ